fbpx

ЛУКСОЗЕН ДОМ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА – КАКВО МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ?

Едни от най-честите търсения в Гугъл относно старчески дом в България са за „луксозен дом за възрастни хора“. Какво обаче означава това, какво да очакваме и можем ли да си го позволим?

Дефиницията на понятието „лукс“ за всеки човек е различна, всеки го разбира по свой начин, пречупено през призмата на собствения си свят, възприятия и начин на живот. Що се отнася до лукс в старчески дом, понятието може да бъде още по-объркващо, ето защо тази статия ще Ви помогне да извлечете есенцията на информацията за да можете да направите правилния за Вас избор.

Луксозните домове за възрастни обикновено са частни институции с дългогодишен опит и безупречна репутация, предлагат отлични условия на пребиваване (интериор, уют, удобства, храна, обслужване – медицински иачески грижи), занимания за Вашите близки, а също и чудесни условия за самите Вас – перфектна комуникация с екипа на институцията, откликване на Ваши запитвания, обаждания по телефона, съдействие при нужда от дигитална връзка с Вашия близък (в случай, че свижданията бъдат преустановени поради пандемията, ще бъде осигурена видео връзка с Вашия близък) и изобщо гладко общуване.

Когато търсите лукс осъзнавате, че и цената ще е различна от тази на държавните домове за възрастни. Цените в луксозен дом за възрастни хора в България могат да варират между 1200 лева на месец и над 3000 лева за месечна такса. Преди да си кажете „о, това може би не е за мен“ се замислете, че в покриването на месечната такса могат да участват и Ваши роднини – ако търсите настаняване за баба си например, помислете за всичките си първи братовчеди, на които тя също е баба. Таксата, разделена на броя на братовчедите, ще бъде лесно постижима като се замислите.

Какво можем да си позволим – това е важен въпрос, който трябва да обсъдите със семейството си, особено ако повече от един човек се грижи за възрастния, когото искате да настаните в дом за стари хора. Вярно е, че всеки от нас е с различни финансови възможности, а семейната среда е мястото, където всеки спокойно може да каже с какви средства може да се включи. Важно е да обсъдите всички позитиви на луксозния дом за възрастни за да може всички да са наясно, че това е правилният избор за да сте спокойни и доволни.

0888 111 898

https://residence.serdika.com/

Други статии

Спорт по нашенски!

Спорт по нашенски! Да правиш клек с изправен гръб не е лесна задача, но е супер полезно упражнение за всеки, пък било то и с

Тортите да влязат, моля!

Тортите да влязат, моля! За 85-тия рожден ден на Ренета или баба Рени както я наричаме всички тук имаше не една а цели две вкусни