fbpx

„СЕРДИКА“ – ЗАЩИТЕНА ЗОНА ОТ КОРОНАВИРУС

Хигиена
Резиденция за възрастни „Сердика“ продължава да поддържа най-високите нива на хигиена в сградата, тъй като тя е в основата на безопасния престой на резидентите, посетителите и служителите.

Хигиенизирането и дезинфекцията на помещенията, включително на плотове, дръжки на врати, кранчета на смесителни батерии и прочие се извършва четири пъти дневно.

Специалистите, които работят в „Сердика“, са снабдени със специална екипировка, като допълнение към тяхната медицинска униформа, например специални маски за многократна употреба със сменяем филтър, ръкавици и други.

Смяна на спалното бельо се извършва двойно по-често от обикновено.

Ограничен достъп

С цел защита и здравна сигурност на нашите резиденти достъпът на външни лица, включително и на роднини на резидентите, са преустановени.

Достъпът на придружители при настаняване на нов резидент се извършва при строго определени правила и с прилагане на предпазни средства.

 

Промени в графика и инструкции към служителите

Екипите ни са с променен график с цел удължаване на смените и намаляване на възможността от заразяване извън резиденцията.

Ежедневно информираме служителите ни да сведат до минимум социалните си контакти и да не посещават мероприятия, на които има струпване на хора.

Бъдете в течение

Тъй като работим в тясно сътрудничество с глобалните и националните власти, за да разберем най-новите съвети и насоки за COVID-19 и да работим с нашите услуги съответно, ще продължим да публикуваме последните актуализации.

 

Също така ви препоръчваме да ни последвате във Facebook & Instagram за да следите най-новата информация.

От мен и от екипа, благодаря за постоянната ви лоялност. Желаем ви добро здраве и се радваме да сме ви полезни като ви приветстваме в „Сердика“ отново!

Емил Янков

/изпълнителен директор на резиденция за възрастни „Сердика“/

Други статии

обучение в третата възраст в старческите домове

Възможности за обучение и личностно развитие в третата възраст в старческите домове

Процесът на стареене е вълнуващ етап, който предоставя възможности за нови изживявания, обучение и личностно развитие. В старческите домове тези възможности се разгръщат чрез разнообразни