fbpx

Как се обгрижват резидентите в дом за стари хора

Решението за настаняване на възрастен човек в дом никога не е лесно, най-вече заради притеснението какви грижи ще бъдат полагани за него. Съвременният частен старчески дом от ново поколение, изграден и работещ по западноевропейски модел, може да осигурят спокоен живот на възрастните хора, оказвайки подкрепа както в медицински, така и в социален и емоционален аспект.

Грижите в резиденция за стари хора са не само комплексни – от медицински и немедицински характер, но и индивидуални.

Обгрижването на резидентите включва различни услуги, обединени от обща цел – трайно подобряване на техния живот.

Комфортни битови условия

Разположени в парк и близо до планина, домовете дават възможност за дълги разходки на чист въздух, редувани с почивки и разговори на беседката или на пейките за отдих. Възрастните хора могат да прекарат приятно време в зоокъта или да поиграят в парка на петанк.

Самото настаняване е в просторни и удобни единични или двойни стаи. В тях всеки резидент разполага със санитарен възел, мека мебел, тераса, както и оборудване с интернет и кабелна телевизия.

Специализирани медицински грижи

Семейството на възрастния човек може да бъде сигурно, че техният близък ще получи необходимите медицински грижи, съобразно индивидуалните му хронични заболявания и психично състояние. Лекар, медицински сестри, рехабилитатори и др. здравни специалисти осигуряват денонощно наблюдение и грижи. Ако настаненият в дома е с деменция, за страдащите от това заболяване е обособен отделен корпус, който разполага със самостоятелен двор.

Качествено и пълноценно хранене

Кулинарите в дома за стари хора ежедневно приготвят здравословна и питателна храна. Всеки резидент по желание може да си сготви и сам. Просторната столова с тераса осигурява спокойна обстановка по време на хранене.

Грижи за добрата двигателна активност

Освен че в старческия дом медицинските грижи за възрастни хора са насочени към контролиране на хроничните заболявания и облекчаване на симптомите, голямо внимание се обръща и на поддържането на двигателна активност. В залата за спорт или на площадката за раздвижване възрастните хора могат да изпълняват различни упражнения, а рехабилитаторите се грижат за спазването на индивидуалния план за активностите.

Разнообразни услуги и развлечения

В дома възрастните хора не са самотни, а общуването с останалите резиденти и персонала им осигурява необходимостта от социални контакти. Това се отразява благоприятно на емоционалното им здраве. Осигуряването на услуги като студио за красота, посещения на семинари, настолни игри и др. допринасят за по-комфортното ежедневие.

Максимална сигурност

За сигурността в старческия дом е предвидено 24/7 видеонаблюдение, достъпът е само с карти, а за превенция от инциденти има гривни с индикатори при падане.

Макар и да не са в собствен дом, когато са заобиколени с внимание и грижи, възрастните хора ще се радват и в старческия дом на спокойствие и уют.

Други статии

Рожден ден на Вили!

Рожден ден на Вили! години щастие, успехи и постижения! Дъщерята на Вили призна: “Всичко дължим на теб! Ние, твоите деца, внуците, цялото семейство…” Чуйте цялата

Обич и щастие!

Обич и щастие Какво за вас е обичта и щастието? Прегръдката на мама? Мирисът на прясно окосена трева? Безкрайните природни богатства на Родината? Приятелството? Всеки

Сутришна зарядка!

Лява ръка, десен крак, клякане с изправен гръб… това изобщо не е лесно! Нашите домуващи се справят повече от отлично с инструкциите на топ рехабилитатора