fbpx

В каква среда живеят хората в старческия дом

Колкото и да не искаме да го приемем, в живота ни идва момент, когато изведнъж осъзнаваме, че нашите баба и дядо или родители вече имат нужда от почти постоянна помощ при извършването на всякакви дейности. Дори да живеят с нас, през по-голямата част от времето си стоят сами пред телевизора, а самотата не повлиява добре на менталното им здраве. Забелязваме, че не проявяват интерес към много неща в сравнение с преди, храненето им е  нередовно, забравят да приемат лекарствата си или вършат странни неща.

Алтернативата дом за стари хора

Навременното осъзнаване, че трябва да промените нещата при нужда от пълноценни грижи за възрастния човек, ще е полезно както за него, така и за вас. Затова в такъв момент ви трябва сериозна помощ и сигурно веднага ще се досетите да потърсите дом за стари хора. И понеже сте чували за какви ли не странни ситуации в такива домове, започвате да проучвате какви са условията за възрастните хора в съвременните институции.

Ще ви стане ясно, че има домове за стари хора, които не отговарят на изградените стереотипи за стария модел. Съвременните домове от ново поколение са резиденции, създадени и функциониращи по западноевропейските стандарти.

Условията в дома

Проверявайки условията в модерен дом за стари хора, получавате доказателства, че да настаните вашия близък в него е най-доброто решение. Не само че подобни домове са локализирани сред природата, те предоставят още предимства с осигурените условия за живот на възрастните хора.

Битови условия

На възрастния човек, настанен в съвременен дом, ще му се осигурят удобни условия в единична или двойна стая с отделен санитарен възел. Стаите са оборудвани с мека мебел, обикновено са с тераса, с достъп до кабелна телевизия и интернет.

Здравословен начин на живот

Местоположението на дома позволява на възрастните хора да са далеч от шума на града, на чист въздух и с възможност да се разхождат в добре оформените алеи на парка около дома.

Храната в дома е здравословна и при необходимост от диета се подготвя специално меню.

За здравето на възрастните хора е от значение и предвидената зала за лечебна гимнастика и физкултура, както и площадка за раздвижване.

Социализация

Извършването на разнообразни дейности, с които старите хора да оползотворяват ежедневието си, е много важно. В резиденцията им се осигуряват различни творчески събития като посещение на киновечер, театрална постановка или семинар, четене на книги, тихи настолни игри и др.

Денонощно медицинско обслужване и наблюдение

Квалифицирани медицински специалисти осъществяват денонощен мониторинг на възрастните хора. За сигурността е предвидено 24/7 видеонаблюдение.

Настанявайки вашия близък в дом за стари хора, ще бъдете по-спокойни за неговото здраве и емоционално състояние, както и той, заобиколен от внимание и комплексни грижи.

Други статии

Рожден ден на Вили!

Рожден ден на Вили! години щастие, успехи и постижения! Дъщерята на Вили призна: “Всичко дължим на теб! Ние, твоите деца, внуците, цялото семейство…” Чуйте цялата

Обич и щастие!

Обич и щастие Какво за вас е обичта и щастието? Прегръдката на мама? Мирисът на прясно окосена трева? Безкрайните природни богатства на Родината? Приятелството? Всеки

Сутришна зарядка!

Лява ръка, десен крак, клякане с изправен гръб… това изобщо не е лесно! Нашите домуващи се справят повече от отлично с инструкциите на топ рехабилитатора