fbpx

Резиденцията – нов подход и съвременна грижа за възрастните хора

Поради динамичното ежедневие, което не ни осигурява достатъчно свободно време, в много от случаите лишаваме от внимание нашите родители, баба, дядо или друг възрастен близък. Те започват да се чувстват самотни, особено ако живеят сами, а тъй като обикновено имат и проблеми със здравето, се нуждаят и от много грижи.

В такива случаи практично и разумно решение е настаняването на възрастния човек в дом за стари хора. Вече от години не съществува предубеждението, че изпращането на възрастни хора в дом е нехуманно. Една резиденция за възрастни хора може да осигури нов подход в обслужването. Животът на възрастните хора в резиденцията е комфортен, защото могат да разчитат на качествено медицинско обслужване, здравословна храна и интересни забавления.

Може да се доверите на услугите на резиденцията, защото новият подход в цялостната организация на нейната дейност я прави много по-комфортно, модерно и сигурно място за пребиваване, отколкото в миналото.

Адекватната помощ и подкрепа, които получават възрастните хора, са в няколко основни направления:

Спокойна и уютна обстановка

Самото разположение на резиденцията, най-често далеч от шума на града и сред природа, гарантират чист въздух, тишина и спокойствие за резидентите.

Обстановката в сградата максимално се доближава до домашния уют с удобно мебелираните стаи, оборудвани със собствени санитарни възли, наличието на интернет и кабелна телевизия, тераси и др.

Паркът около резиденцията, с красивите си алеи и места за кратък отдих между разходките, дава възможност както за уединение, така и за приятни разговори.

Сигурна и защитена среда

Съвременният дом за възрастни хора гарантира на резидентите 24/7 видеонаблюдение, като в същото време медицински дежурен екип осигурява постоянен контрол и е в готовност да реагира във всеки един момент при нужда.

Качествени медицински грижи

Здравните услуги в резиденцията са високо професионални. Включват както специализирани активности като всекидневно посещение на лекар и прием на лекарства по график, така и персонална рехабилитация и консултации с психолог и социални работници при нужда.

Активно ежедневие

За поддържане на доброто емоционално състояние е важно резидентите да бъдат обграждани с внимание, но и да водят възможно по-активен живот. Затова в резиденцията се предвижда ежедневна групова гимнастика, а всеки възрастен човек може да участва в музикални, арт или други забавления, да поиграе шах, да посети библиотеката или да се разходи по алеите в парка.

За менталното здраве помагат много и малките тържества по случай различни празници, организираните еднодневни екскурзии и др. Разнообразното ежедневие действа ободряващо и мотивира за справяне с болката, с депресията или самотата.

Съвременната грижа за възрастни хора в резиденцията означава не само лечение и добра храна, но и създаване на цялостна атмосфера, излъчваща разбиране и топло отношение. Тогава възрастните хора няма да се чувстват сами и ще могат да живеят в новия си дом – резиденция с усещането за разбиране и подкрепа.

Други статии

Спорт по нашенски!

Спорт по нашенски! Да правиш клек с изправен гръб не е лесна задача, но е супер полезно упражнение за всеки, пък било то и с

Тортите да влязат, моля!

Тортите да влязат, моля! За 85-тия рожден ден на Ренета или баба Рени както я наричаме всички тук имаше не една а цели две вкусни